8 naturperler i Jylland

I Danmark har vi masser af skøn natur, og der er ikke langt mellem de skønne naturoplevelser – heller ikke når du holder ferie på et af vores 5 feriecentre i Jylland. Derfor har vi samlet en liste over nogle af de smukkeste naturperler, du kan opleve under din ferie på et af Dayz by Landal GreenParks’ 5 feriecentre. Nogle kan du opleve lige uden for døren af din feriebolig, mens du ved andre skal køre lidt. Vi garanterer dog, at de helt sikkert er køreturen værd 😉

 

Skagen

Danmarks nordligste by Skagen ligger godt nok ca. 1 time og 15 min. kørsel fra vores nordligste feriecenter Dayz Grønhøj Strand – ikke desto mindre bør I tage køreturen derop, da det er en helt unik oplevelse. I Skagen kan du opleve Danmarks nordligste spids, Grenen, hvor du kan stå med et ben i både Kattegat og Skagerak på samme tid, da de to have mødes netop her. I Skagen kan du også opleve det helt specielle lys, der falder over byen, som fascinerede de berømte Skagensmalere, som for godt 100 år siden flokkedes i byen. Når du er i området, bør du også besøge Råbjerg Mile, der er en af Europas største vandreklitter. Den 35-40 meter høje sanddynge danner en “miniørken” på næsten 1 km², og flytter sig ca. 15 meter om året pga. vinden.

 

Jammerbugtområdet

I jammerbugtområdet ligger vores feriecenter Dayz Grønhøj Strand. Holder du ferien her, vil det være helt oplagt at nyde områdets fantastiske strande, som er nogle af Danmarks bedste. Eller hvad med at nyde den fantastiske udsigt fra Bulbjerg, som er en 47 meter høj kalkstensknude, hvor du kan opleve en helt fantastisk udsigt og ikke mindst Danmarks eneste fuglefjeld. Tager du 80 km nord på op langs kysten, kan du bestige Rubjerg Knude – kun en halv times kørsel fra Dayz Grønhøj Strand. Rubjerg Knude er med sine 90 meter den højeste del af den 15 km lange kystskrænt, der også kaldes Lønstrup Klint. Rubjerg Knude byder på “bjergtagende” vandreklitter, tilsandede ruiner, stejle skrænter, vindblæst natur og selvfølgelig Rubjerg Knude Fyr, hvor du kan tage trappen op til toppen og opleve det spektakulære landskab i området fra højden.

 

Limfjorden

Lige ud til Limfjorden ligger vores feriecenter Dayz Rønbjerg. Limfjorden er ca. 180 km lang og har en samlet vandoverflade på over 1500 km², og er dermed Danmarks suverænt længste fjord. Området omkring Limfjorden er særdeles afvekslende og byder på masser af enestående og smuk natur. Nyd for eksempel fjorden på gåben eller cykel via de afmærkede cykel- eller vandreruter, hvor du næsten hele tiden vil have kig til fjord og øer. Er du til lystfiskeri, er der også rig mulighed for dette på grund af det rige dyreliv i fjorden. Du og familien kan også hoppe på færgen fra Rønbjerg Havn (kun et par minutters gang fra Dayz Rønbjerg) og sejle til den lille, fredede ø Livø, hvor I finder en utrolig varieret og smuk natur samt et rigt dyreliv. Måske er I endda så heldige at se nogle af øens rådyr.

 

Rold Skov

Ca. 55 min. fra Dayz Rønbjerg ligger Danmarks næststørste skovområde, Rold Skov, der har et areal på næsten 80 km². Her er stærk kuperet, og det giver forudsætninger for kildevæld, søer og ikke mindst helt imponerende udsigter. Her er store områder med gamle grantræer, men også områder med oprindelige bøgeskov – f.eks. i Rebild Bakker og Troldeskoven. Rold Skov byder på masser af afmærkede vandreruter og nogle af de bedste MTB-ruter. Har I børnene med, skal I bestemt også besøge Nordens bedste naturlegeplads, Røverknolden.

 

Lille Vildmose

Ca. 1 time og 15 min. kørsel fra Dayz Rønbjerg finder du Lille Vildmose, som er Danmarks største vildmark på hele 7.500 ha med imponerende og uberørt natur. Er du heldig, får du måske øje på havørnen eller kongeørnen fra et af de mange udsigtspunkter. Den bedste introduktion til Lille Vildmose får du ved at besøge Lille Vildmosecentret, hvor der er sjove og spændende aktiviteter for hele familien. Her kan I f.eks. se smukke naturfilm, flyve i ørnesimulatoren, køre en tur med tørvetoget og få kortmateriale omkring en tur ud i mosen.

 

Mols Bjerge

Dayz Ebeltoft ligger midt i Nationalpark Mols Bjerge, hvor du finder et af Danmarks mest kuperede og varierede landskaber med store bakkedrag. Her kan du opleve mange forskellige landskabstyper som heder, skove, moser, græsningsarealer og strandenge og også mange forskellige vilde dyr og planter. I Mols Bjerge er der rig mulighed for at vandre, ride, deltage i guidede ture og friluftsaktiviteter eller besøge de mange seværdigheder, såsom Agri Bavnehøj, Trehøje, Jernhatten, Kalø Slotsruin og mange flere. Hele familien kan også besøge de to informationscentre i nationalparken og få en god introduktion til natur- og dyrelivet i nationalparken.

 

Søhøjlandet

I det midtjyske Søhøjland finder du vores feriecenter Dayz Søhøjlandet. Søhøjlandet er Danmarks højest beliggende landskab og det område i Danmark med den største tæthed af søer. Landskabet her er karakteriseret af store skove, heder, mange små enge og græsarealer, omgivet af store bakker og søer, der er forbundet med Danmarks længste å, Gudenåen. Det er også i Søhøjlandet, at du finder Danmarks to højeste punkter, Yding Skovhøj, som er 173 meter og Ejer Bavnehøj, som er 171 meter. Den mest imponerende udsigt har du imidlertid fra Himmelbjerget på 147 meter.

 

Nationalpark Vadehavet

Vadehavet er et af verdens vigtigste vådområder og strækker sig fra Ho Bugt i Danmark (kun 30 min. kørsel fra vores feriecenter Dayz Seawest) gennem Tyskland til Den Helder i Holland. Hele dette 500 km lange område er udpeget som UNESCO verdensarv, ligesom den danske del er udpeget som nationalpark i Danmark. Vadehavet rummer mere end 30 øer og er et af verdens vigtigste levesteder for vandfugle og for mange af de fugle, der kommer til Danmark på træk. Her kan du både opleve det blanke, stille vand og samtidig det stormende og brusende hav.

Nationalpark Vadehavet er absolut et must-see, hvis du holder ferie i området – f.eks. på Dayz Seawest. Her er masser af seværdigheder og aktiviteter for hele familien. De bedste oplevelser får du ved at besøge de spændende besøgssteder ved nationalparken eller ved at tage på en guidet tur med en af de dygtige turarrangører i området. Fra cirka medio marts til medio april og især også fra slut august til og med oktober kan du ved Vadehavet også opleve det imponerende fænomen Sort Sol, når stære i titusindvis flokkes og dermed laver fantastiske mønstre på himlen ved solnedgangstid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *