Aktiviteter i efterårsferien 2017

Jubii… Snart er det efterårsferie og for mange familier er det lig med ferie med hygge, kvalitetstid og afslapning. På Dayz by Landal GreenParks’ 5 feriecentre er efterårsferien spækket med sjove uden- og indendørs aktiviteter for hele familien. Men ikke nok med, at der er masser af aktiviteter på vores feriecentre også i områderne omkring, er der masser af sjove efterårsaktiviteter for både børn og voksne. Derfor har vi samlet en lille oversigt over nogle af de aktiviteter, som du og familien kan opleve i efterårsferien. Så trænger du til en dag uden for feriecentret, er der altså masser at opleve.

Der sker omkring Dayz Rønbjerg (ved Limfjorden/Nordjylland)

Det sker omkring Dayz Søhøjlandet (ved Silkeborg/Midtjylland)

Det sker omkring Dayz Seawest (ved Vesterhavet/Sydvestjylland)

Det sker omkring Dayz Grønhøj Strand (ved Jammerbugten/Nordjylland)

Det sker omkring Dayz Ebeltoft (ved Ebeltoft/Djursland)

 

 

Det sker omkring Dayz Rønbjerg

 

Middelalderdage på Vitskøl Kloster (14. og 15. oktober)

Tag til middelalderdage på Vitskøl Kloster, som ligger lige ved Dayz Rønbjerg. Her kan du opleve ægte middelalderstemning, når klosteret forvandles til et sandt middelaldermarked. Mød galante riddere, sjove gøglere, lyt til frydefulde toner, se børneridderturnering og oplev en middelaldermesse i klostrets
kirkesal. På markedspladsen er der gøgl og teater, drabelige krigere og arbejdende værksteder samt boder med alverdens lækkerier. Årets tema er “Dagens Dont i Middelalderen”.

Læs mere og se programmet på: www.vitskolmiddelalderdage.dk

 

Halloween i Løgstør (torsdag d. 19. oktober)

Torsdag d. 19. oktober i efterårsferien breder (u)hyggen sig i Løgstør, tæt ved Dayz Rønbjerg. Byens butikker holder åbent helt til kl. 21, så du og familien har mulighed for at gøre jer masser af uhyggeligt gode køb. Byen vil være pyntet op til Halloween – bl.a. med flotte lysende græskar, der sammen med et spøgelseshus vil være med til at sprede den – trods alt – hyggelige uhygge-stemning. I løbet af aftenen vil der også være lidt cirkusunderholdning, og der kan også købet lodder i tombolaen.

Læs mere her om Halloween i Løgstør her

 

Aalborg Zoo

Efterårsferien i Aalborg Zoo er spækket med spændende aktiviteter. I dagene 14. – 22. oktober kan du traditionen tro være dyrepasser for en dag, hvor du kan få lov at hjælpe dyrepasserne med deres daglige opgaver såsom fodring og rengøring ved dyrene. Derudover kan du køre en tur i Zoo-toget, eller du kan opleve forskellige shows på Zoofariscenen, hvor der bl.a. vil være show med  Zoo’s trænede dyr.

Læs mere om efterårsferie i Aalborg Zoo

Find flere spændende efterårsaktiviteter omkring Dayz Rønbjerg her

 


Det sker omkring Dayz Søhøjlandet

 

Sørøversejlands på Silkeborgsøerne

KLAR PIRAT START! Tirsdag, onsdag og torsdag (17., 18. og 19. oktober) i efterårsferien kan du komme med på sørøvertogt på Silkeborgsøerne med en af Hjejlebådene. En spændende tur med frisk luft og fælles oplevelser for børn og voksne. Her vil der være historiefortælling, udklædning og hygge, inden der lægges til for at gå på skattejagt i den smukke efterårsnatur ved Slåen Sø.

Læs mere og køb billetter her

 

AQUA Akvarium & Dyrepark

Besøg AQUA i efterårsferien og oplev (u)hygge, frygt og mystik, når der fejres Halloween. Tør du for eksempel  udforske spøgelsestunnelen med skræk, gys og gru? Hver dag kan du også møde den hyggelige maskot Villy, og den skræmmende Grev Dracula kan du møde tirsdag og onsdag – hvis du tør! Mandag kan du komme til koncert med Katrine fra Lille Nørd (Ramasjang).

Læs mere og se alle aktiviteter i efterårsferien her

 

Djurs Sommerland – Magisk Halloween (14. – 22. oktober)

I hele efterårsferien forvandles Djurs Sommerland til en af Danmarks største halloween-events. Hele parken fyldes med 25.000 farvestrålende græskar, kæmpeedderkopper, levende hekse og store græskarvæsener. Glæd jer også til hele to halloween haunted houses og årets kæmpe nyhed DrageKongen – Europas hurtigste og længste Family Suspended Coaster. Parken og forlystelserne er åbne fra kl. 10-18.

Læs mere om Magisk Halloween i Djurs Sommerland her

Find flere spændende efterårsaktiviteter omkring Dayz Søhøjlandet her

 


Det sker omkring Dayz Seawest

 

Legoland – Halloween

Efterårsferien i Legoland står i Halloweens tegn. Her er parken forvandlet med uhyggelige Legoland væsner og halloween-detaljer bygget i LEGO. Du kan for eksempel tage på Brick or Treat ruten rundt i parken og opleve (u)hyggen. Nogle dage kan I endda blive rigtig længe og opleve magien brede sig, når parken d. 14.-22. oktober samt 28. oktober holder Legoland Halloween Nights til kl. 21. Her afsluttes aftenen med et festligt fyrværkeri kl. 20.

Læs mere om Halloween i Legoland her

 

Bork Vikingehavn

Lad efterårsferiens togt gå til Bork Vikingehavn.  I uge 41-43 er der masser at se og opleve for alle, og i uge 42 er flere af husene beboet af vikinger. Mellem vikingelandsbyens stråtækte huse, gemmer der sig ikke bare masser af barske vikinger, men også mange sjove aktiviteter. Prøv for eksempel at bage fladbrød, støbe et tinsmykke eller skyde med bue.

Læs mere om efterårsferien i Bork Vikingehavn

 

Vardemuseerne

Vardemuseerne  er hele syv forskellige udstillingssteder. Her finder du masser af oplevelser og aktiviteter imellem hav og hede. Fra rav til redningsstationer. Fra bunkers til flygtninge-historie. Fra Verdens første andelsmejeri til Danmarks første fantasy-kunstner. Her er masser af oplevelser! Og i efterårsferien er der arrangeret ekstra mange aktiviteter.

Tirsdag d. 17. oktober kl. 10-14 kan hele familien være med, når der laves suppe helt fra bunden på Nymindegab Museum. Her bliver en høne slagtet og melboller laves på gammeldags maner – alt sammen noget du kan hjælpe med.

D. 17., 18., og 19. oktober er der arrangeret forskellige naturekspeditioner for børn – bl.a. rav- og svampejagt.

Læs mere om Vardemuseernes efterårsferieaktiviteter her

Find flere spændende efterårsaktiviteter omkring Dayz Seawest her

 


Det sker omkring Dayz Grønhøj Strand

 

Fårup Sommerland – Høstfest (14. – 22. oktober)

Tag en tur i Fårup Sommerland, som igen i år i efterårsferien slår dørene op til Høstfest. Her kan du opleve ægte efterårsstemning, når skoven er klædt i varme efterårsfarver. Alle ti dage er parken fyldt med spændende aktiviteter. Du kan bl.a. møde det moderne landbrug, hvor du kan hilse på en vaskeægte landmand og se søde kalve. Eller hvad med at tage på skattejagt i Rævens Gemmeleg? Du kan også opleve gys og gru og blive skræmt af levende skuespillere i Det Hjemsøgte Skibsværft. Forlystelserne er naturligvis også åbne.

Læs mere om Høstfest i Fårup Sommerland her

 

Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium disker hele efteråret op med spændende aktiviteter under temaet  Nordsøens forandring. Her kan du blive klogere på, hvordan Nordsøen har forandret sig gennem tiden, og hvordan den stadig gør det. Desuden er der masser af sjove aktiviteter – bl.a. de udendørs aktiviteter hvor du kan komme med på ravjagt, opleve vindens styrke på Ship o’Hoy og meget andet. Du kan også se sælerne blive fodret eller opleve de spændende havdyr på helt tæt hold i rørebassinet. På Nordsøen Oceanarium kan du også se imponerende hvalskeletter – deriblandt den store Finhval, der blev fundet ved Blokhus i februar 2016, og som blev et kæmpe tilløbsstykke.

Se hele efterårsprogrammet på Nordsøen Oceanarium her

 

Hjortdal Dyrefarm

Besøg Hjortdal Dyrefarm i løbet af efterårsferien, hvor der er åbent alle dage fra d. 14. – 22. oktober kl. 10.00-16.00. Hver dag kl.11 er der fodring af vaskebjørne, og kl. 11.30-12:00 er der ponyridning. Derudover er der i løbet af ugen forskellige aktiviteter – f.eks. bålhygge, græskarudskæring og kagebord (husk bestilling til kagebordet).

Læs mere og se hele Hjortdal Dyrefarms program for efterårsferien her

 

Efterårsfestival i Blokhus

Glæd jer til efterårsfestival i Blokhus! Destination Blokhus inviterer til 9 hæsblæsende dage fuld af aktiviteter for hele familien. Deltag bl.a. i Danmarks største Drive-in Banko på Blokhus Strand eller oplev Blokhus by Night med stort fyrværkerishow og Havheksenes uhyggelige aftenløb. Du kan også deltage i “Den heldige kartoffel – skattejagt” eller være med, når der børneloppemarked, pandekagebagning, trylleshow, anderæs, danseshow og meget, meget mere.

Programmet for Blokhus Efterårsfestival kan snart findes her (programmet er netop nu ved at blive færdiggjort)

Find flere spændende efterårsaktiviteter omkring Dayz Grønhøj Strand her

 


Det sker omkring Dayz Ebeltoft

 

Ebelfestival (14. – 21. oktober)

Ebelfestival i Ebeltoft er en årlig tilbagevendende begivenhed i efterårsferien, som du og familien bare skal opleve! Her får I masser af gode oplevelser og viden om æbler og om Ebeltofts historie og kultur. Der er arrangeret et hav af forskellige aktiviteter for hele familien. Oplev f.eks. det festlige optog d. 14. oktober – hver dag er der også æblepresning og æblesalg. Desuden er der masser af sjove børneaktiviteter hele ugen – bl.a. MGP  koncert på Amfiscenen med deltagere fra Børne-MGP 2017, hønseskidning, æbletryk, børnenes trafikskole og meget, meget andet.

Læs mere og se hele programmet for Ebelfestival 2017 her

 

Fregatten Jylland

Hele efterårsferien (14. – 21. oktober) er der masser af aktiviteter for store og små ombord på Fregatten Jylland. Vær bl.a. med til at løse efterårsferiens hårrejsende og uhyggelige mysterier i Fregattens mørke indre, hvor klabautermanden (skibsnissen) er løs, maskinassistenten forsvundet og mastemønten er havnet i forkerte hænder. I efterårsferien kan du bl.a. også opleve kanonshow og -skud, ligesom du kan lave dit eget reb ved hjælp af det gamle håndværk rebslagning.

Læs mere og se hele programmet for efterårsferien her

 

Djurs Sommerland – Magisk Halloween (14. – 22. oktober)

I hele efterårsferien forvandles Djurs Sommerland til en af Danmarks største halloween-events. Hele parken fyldes med 25.000 farvestrålende græskar, kæmpeedderkopper, levende hekse og store græskarvæsener. Glæd jer også til hele to halloween haunted houses og årets kæmpe nyhed DrageKongen – Europas hurtigste og længste Family Suspended Coaster. Parken og forlystelserne er åbne fra kl. 10-18.

Læs mere om Magisk Halloween i Djurs Sommerland her

Find flere spændende efterårsaktiviteter omkring Dayz Ebeltoft her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *