De bedste badestrande og -steder

Hvad er bedre end at nyde den danske sommer med en strand- eller badetur – uanset om du vil tage en dukkert i vandet, slikke sol i sandet eller gå en tur langs vandkanten? I Danmark har vi faktisk nogle af Europas bedste badestrande og -steder, og mange af strandene har den internationale miljømærkningsordning det Blå Flag, som tildeles strande, der gør en ekstra indsats for miljøet, sikkerheden og gode faciliteter ved strandene (læs evt. mere om det Blå Flag her). Det kan og skal vi være stolte af og nyde!

Heldigvis er der aldrig langt til nærmeste badestrand eller badested. Uanset hvor du befinder dig i Danmark, er der ikke mere end 50 km til kysten, og er du på et Dayz by Landal feriecenter, er der oftest meget kortere, da langt de fleste ligger med få kilometer til nærmeste strand. Vi har derfor samlet en liste over nogle af de bedste badestrande og -steder omkrig vores feriecentre (der er selvfølgelig mange flere, end dem vi har fundet her). Listen kan du bruge som inspiration til, hvor din næste strandtur skal gå hen.

Og har vi glemt nogen, eller vil du bare fortælle, hvilken strand, der er din yndlingsstrand, så skriv det meget gerne i en kommentar under blogindlægget.

Rigtig god strand- og badetur! 🙂

 

Badestrande ved Dayz Seawest – Klik her

Badesteder ved Dayz Søhøjlandet – Klik her

Badestrande ved Dayz Rønbjerg – Klik her

Badestrande ved Dayz Ebeltoft – Klik her

Badestrande ved Dayz Grønhøj Strand – Klik her

 

Badestrande ved Dayz Seawest

Dayz Seawest ligger ved den skønne jyske vestkyst ved Vesterhavet. I området finder du en lang række fantastiske, brede og hvide sandstrande, der bestemt hører til nogle af de bedste strande i Europa. Herunder er blot et lille udsnit at de fantastiske strande i området.

 

Houstrup Strand (Blå Flag)

Ca. 6 km fra Dayz Seawest finder du Houstrup Strand, som er en dejlig, bred sandstrand, hvor der er godt med læ pga. de høje klitter omkring stranden. Houstrup Strand er en almindelig badestrand, hvor alle er velkomne. Dog er den ene del af stranden til almindelige badegæster, mens den anden del af stranden er nøgenbadestrand tildelt naturister. Houstrup Strand har det Blå Flag.

 

Nymindegab Strand (Blå Flag)

Nymindegab Strand finder du ca. 6 km fra Dayz Seawest. Stranden er den sydligste i Ringkøbing Fjord-området og har aktiviteter for hele familien og en skøn natur. Stranden er en flot, bred sandstrand omgivet af store klitter. Nymindegab Strand har det Blå Flag.

 

Henne Strand (Blå Flag)

Ca. 14 km fra Dayz Seawest ligger Henne Strand, som er en fantastisk sandstrand, der er 16 km lang. Henne Strand har det Blå Flag, og der er livreddere på stranden kl. 11-19 i perioden 23. juni 2017 til 16. august 2017.

 

Børsmose Strand (Blå Flag)

Børsmose Strand ligger ca. 22 km fra Dayz Seawest. Her finder du en børne-/familievenlig, bred sandstrand, der er velbesøgt. Børsmose Strand er også tildelt det Blå Flag. Det er desuden tilladt at køre på en del af stranden.

 

 

Badesteder ved Dayz Søhøjlandet

Midt i den midtjyske natur tæt på Silkeborg ligger Dayz Søhøjlandet. Selvom Dayz Søhøjlandet ligger inde midt i landet, og der er lidt længere til kysten her, end der er ved vores andre feriecentre, så er det stadig muligt at finde gode badesteder i området. Silkeborg og omegn er jo kendt for sin fantastisk smukke natur og mange søer. Blandt disse findes nogle af Danmarks reneste søer med krystalklart vand og gode badefaciliteter for både børn og voksne. Badestederne er desuden særdeles børnevenlige.

 

Østre Søbad

Ca. 16 km fra Dayz Søhøjlandet ligger det populære og velbesøgte Østre Søbad ved Almindesø i Silkeborg. Almindesø er en af Danmarks allerreneste søer. Vandet kommer fra en række kilder ved søens sydside, og om foråret er vandet så rent, at du kan drikke det. Ved Østre søbad er der tre store badebroer, hvorfra du og børnene kan hoppe i søen. Der er desuden lagt strandsand på søbredden, hvor du kan slikke sol og få en rigtig strandfornemmelse. Et grønt område har picnic-faciliteter med borde og bænke, og  du kan også spille strandvolleyball. Vandet bliver hurtigt dybt, men alligevel er søbadet særdeles børnevenligt og sikkert. Søbredden er nemlig omkranset af badebroer, så mindre børn roligt kan boltre sig i vandet uden at komme på dybt vand.

 

Vestre Søbad

Almindesø i Silkeborg byder ikke kun på Østre Søbad, men har også Vestre Søbad – ca. 15 km fra Dayz Søhøjlandet. Vestre Søbad er lidt mere fredeligt fra trafikken og er ofte knap så besøgt som Østre Søbad, men ellers er der også her både badebro og sandstrand.

 

De små fisk

Ca. 16 km fra Dayz Søhøjlandet finder du det grønne område og søbadet “De Små Fisk”, som ligger mellem Silkeborg og Sejs. Det ligger desuden ved en af anløbsbroerne for Hjejlen. Området har en dejlig badestrand med et lille aflukke til de mindste børn. Desuden er der en stor græsplæne og overnatningsplads med shelter.

 

 

Badestrande ved Dayz Rønbjerg

Med en beliggenhed lige ud til Limfjorden er der i området ved Dayz Rønbjerg masser af fantastiske badestrande, hvor du kan få en dukkert i den skønne Limfjord eller nyde en dejlig gåtur. Især det, at de ligger ud til Limfjorden, gør, at strandene alle er børnevenlige, da Limfjorden er et roligere farvand end eksempelvis Vesterhavet. Flere af strandene har desuden det Blå Flag.

 

Rønbjerg Strand (Blå Flag)

Lige ved Dayz Rønbjerg finder du Rønbjerg Strand, som er en 500 m dejlig sandstrand med lidt småsten. Stranden er lettilgængelig for både børn og voksne og har desuden det Blå Flag. En helt oplagt strand, hvis du vil bade i Limfjorden under dit ophold på Dayz Rønbjerg.

 

Løgstør Strand/friluftsbad

I Løgstør, ca. 12 km fra Dayz Rønbjerg, ligger Løgstør Strand/Friluftsbad tæt ved Frederik VII’s kanal og lystbådehavnen (adgang til stranden via en gangbro over Frederik VII’s Kanal). Stranden er en 250 meter lang sandstrand med få småsten og skaller. Her kan du og familien benytte badebroen, eller blive på landjorden, hvor I kan bygge sandslotte, samle muslingeskaller eller gå en tur langs stranden og nyde den smukke natur og udsigt.

 

Ertebølle Strand (Blå Flag)

Ca. 13 km fra Dayz Rønbjerg finder du Ertebølle Strand, som er en 300 m lang, skøn sandstrand med en del sten. Ertebølle Strand er især guf for naturelskere og geologisk interesserede, idet der her er mulighed for at finde fossiler i de 20 meter høje moler og askeklinter. Det er dog absolut også et dejligt sted at bade, og ved stranden finder du en badebro, hvorfra du kan hoppe i vandet eller blive på den og fiske. Vil du dykke, er der også gode forhold ved Ertebølle, da det klare vand hurtigt bliver 3-6 meter dybt. Ertebølle Strand har det Blå Flag.

 

Hvalpsund Strand (Blå Flag)

Hvalpsund Strand ligger ca. 29 km syd for Dayz Rønbjerg. Her finder du en bred sandstrand, der er meget børnevenlig, da du kan gå forholdsvist langt ud, inden det bliver dybt. Den populære strand, der er 300 m lang, har det Blå Flag, og byder desuden på et udspringstårn, der giver udfordringer til de lidt større samt en dejlig badebro. Surfere har også gode forhold, da der er hele 3 surfpladser.

 

 

Badestrande ved Dayz Ebeltoft

Dayz Ebeltoft ligger på det skønne Djursland i Østjylland, så her vil du opleve Djurslands østvendte strande. Områdets strande ligger ud til Kattegat og Ebeltoft Vig og er kendetegnede ved flotte sand- og stenstrande samt det lave vand. Derfor er strandene meget børnevenlige. Mange af strandene har det Blå Flag.

 

Vibæk Strand (Blå Flag)

Vibæk Strand finder du ca. 9 km fra Dayz Ebeltoft. Stranden er kendt  som en af Danmarks bedste strande til windsurfing, men er samtidig en rigtig god badestrand med det Blå Flag. Stranden er sandstrand og ligger ud til Ebeltoft Vig, som er ret lavvandet og rolig i forhold til bølger. Derfor er Vibæk Strand meget børnevenlig, og du kan gå forholdsvist langt ud, før vandet bliver dybt. Her er desuden rig mulighed for at være aktiv med bl.a. beachvolley.

 

Femmøller Strand

14 km nordvest for Dayz Ebeltoft ligger Femmøller Strand, som er en skøn, lidt smal sandstrand, der bagved er afskærmet af små forhøjninger med bevoksning. Ligesom Vibæk Strand ligger Femmøller Strand lige ud til Ebeltoft Vig, og er dermed også en særdeles børnevenlig strand, hvor der ikke bliver dybt særligt hurtigt. Der er fine toiletfaciliteter samt et ishus.

 

Boeslum Strand (Blå Flag)

Ca. 10 km nordøst for Dayz Ebeltoft ligger Boeslum Strand, der har det Blå Flag. Stranden er en blandet sten- og sandstrand med en bred græs- og blomsterdækket strandeng og fint klart vand, der ret hurtigt bliver dybt, men alligevel er en god familiestrand. Da stranden vender mod øst, ligger den i god læ ved den fremherskende vestenvind. Pas dog på fralandsvind.

 

Dråby Strand (Blå Flag)

Dråby Strand ligger ca. 15 km fra Dayz Ebeltoft. Stranden har det Blå Flag og er en blandet sten- og sandstrand med en stor og bred strandeng. Stranden er ikke overrendt, men er særdeles børnevenlig, og samtidig er her dybt nok til, at du kan svømme.

 

 

Badestrande ved Dayz Grønhøj Strand

Nordjylland og Jammerbugt-området byder på nogle af Danmarks og Europas bedste og mest populære badestrande. Især Nordjyllands vestkyst er kendetegnet ved sine populære feriebyer med lange, brede og hvide sandstrande. I stedet for det Blå Flag har mange af de nordjyske strande det Hvide Flag – stort set det samme som det Blå Flag, men med den forskel, at du på strande med Hvid Flag gerne må medbringe hunde og lade dem bade i vandet (læs evt. mere om det Hvide Flag og forskellen fra det Blå Flag her)

 

Grønhøj Strand (Hvid Flag)

Lige ved Dayz Grønhøj Strand finder du stranden Grønhøj Strand, som hører til blandt de bedste i Danmark. Stranden er en fin, bred sandstrand, som ligger foran et bælte af høje, imponerende klitter med marehalm og læfyldte gryder. Stranden har det Hvide Flag, og det er tilladt at køre i bil på stranden.

 

Løkken Strand (Hvid Flag)

Ca. 9 km nord for Dayz Grønhøj Strand, finder du den kendte og populære Løkken Strand, som er en af Europas bedste badestrande. Den 10 km lange og brede sandstrand har både stækninger, hvor der må køres bil, og strækninger der er bilfrie. Om sommeren står 500 private, hvidmalede badehuse på række langs stranden, og udgør det der kaldes ”Den Hvide By”. Løkken Strand er perfekt til en dukkert i det dejlige badevand, men husk det er en del af naturen og dermed vildt. Derfor skal du huske fornuften og have respekt for havet. Der er livreddere på stranden kl. 11-19 i perioden 23. juni 2017 til 16. august 2017. Desuden byder stranden på masser af aktiviteter – bl.a. den traditionsrige sandkonkurrence for børn hver sommer og mulighed for at prøve kræfter med surfing.

 

Blokhus Strand (Hvid Flag)

Blokhus Strand ligger ca. 17 km syd for Dayz Grønhøj Strand og har også det Hvide Flag. Stranden er en af de allerbedste badestrande og strækker sig milevidt – med fint, hvidt sand og høje lune klitter, der giver god læ. Det er tilladt at køre i bil på stranden fra Rødhus til Løkken. Stranden og vandet er børnevenligt – husk dog at være opmærksom på understrømmen, der kan være lumsk i Vesterhavet.  Også på Blokhus Strand er der livreddere kl. 11-19 i perioden 23. juni 2017 til 16. august 2017. Om sommeren kan du hver aften klokken 21.00 opleve Blokhus Kanonlaug, som fyrer Blokhus-kanonen af ud over havet i forbindelse med solnedgangen. Desuden er der gode muligheder for windsurfing.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *