Dryp, dryp, dryp – Sjove aktiviteter i regnvejr!

SW_familiespilDen danske sommer er over os, og sommer er jo ofte lig med masser af sjove udendørsaktiviteter, hvor det skønne vejr nydes. Som det er med den danske sommer, så byder den dog også på regnvejrsdage, der ikke indbyder til udendørs leg. Regnvejrsdage behøver dog ikke at være kedelige eller kun foregå foran fjernsynet, computeren eller iPad’en. Så frem med fantasien og find de sjove og gode ideer frem 🙂

Herunder har vi samlet en række ideer til, hvad du kan lave, når det regner i sommerferien.

Har du andre ideer til sjove regnvejrsaktiviteter, så skriv dem i en kommentar under blogindlægget, så alle kan få glæde af hinandens gode ideer.

 1. Leg tampen brænder: Denne gamle klassiker er altid et hit hos børnene. Det kræver dog min. 2 personer. Den ene gemmer en lille ting (fx legetøj, nøgler eller lignende) og herefter skal den anden gå rundt og finde den gemte ting ved hjælp af små ledetråde. Når vedkommende kommer tættere på gemmestedet siger man ”det bliver varmere”. Går vedkommende derimod længere væk fra gemmestedet siger man ”det bliver koldere”. Man kan også ved hjælp af ledetråde sige om gemmestedet er højt oppe – ”fugl” eller længere nede ”fisk”.
 2. Tag ud at bowle: Bowling er supersjovt og alle børn fra omkring 6 år kan være med. Her kan familien få en god dyst i, hvem der kan tage flest kegler. Vælg gerne et sted, hvor der er mulighed for børnebander, så hele familien kan være med, og synes det er sjovt. Prøv for eksempel vores bowlingbaner på både Dayz Seawest og Dayz Rønbjerg.
 3. Bowling på Dayz Seawest kan du læse mere om her

  Bowling på Dayz Rønbjerg kan du læse mere om her

 4. Læs en god bog: Find en god bog, et spændende blad eller en sjov tegneserie og hyg med god læsning. Hvis ikke I selv har så meget læsestof derhjemme, eller I bare trænger til nyt, så husk de mange skønne biblioteker med et endeløst udvalg. Kan børnene ikke selv læse, kan du læse højt for dem. Lever du dig rigtig ind i historien, bliver det hurtigt sjovere både for dig og børnene. Er børnene gamle nok til selv at læse, kan de øve højtlæsning for dig eller hinanden.
 5. Byg en hule: Hvad er mere hyggeligt, når det regner udenfor end at bygge sin egen lille hule? Find alle tæpper, gamle lagner, puder og dyner frem og byg din egen lille hule. Du kan for eksempel bruge stole og borde til at spænde tæpperne over. Måske der er et par hynder fra havestolene som også kan bruges? – Kun fantasien sætter grænser 🙂
 6. Gå i køkkenet: Tag hele familien med i køkkenet, og hyg jer sammen med at bage boller, kage eller lav aftensmaden sammen. Selv små børn synes det er sjovt at være med i køkkenet, også selvom de ikke lige kan håndtere diverse køkkenredskaber, men bare at være med til at røre i skåle og hælde ingredienser i kan skabe store smil og sjove øjeblikke.
 7. Leg gemmeleg: Hvem er bedst til at gemme sig de bedste gemmesteder, og hvem er bedst til at finde dem? Med denne klassikerleg testes både opfindsomhed og tålmodighed.
 8. Hop i vandpytter: Regnvejr kan også være sjovt – i hvert fald med den rette påklædning! Så på med gummistøvlerne og regntøjet og løb ud i regnen. Hop rundet i vandpytterne og slip kontrollen. Måske kan I lege en slags ”jorden er giftig”, hvor man kun må hoppe fra vandpyt til vandpyt 😀
  Pige hopper i vandpyt
 9. Tag i badeland/svømmehal: Er du en rigtig vandhund, men har du ikke lige lyst til at hoppe rundt i vandpytterne udenfor i regnen, så vil en tur i svømmehal eller badeland være en oplagt aktivitet på regnvejrsdage. Her kan der både svømmes, dykkes, spilles bold, leges fisk og hajer og meget andet. Og når regnen siler ned i sommerferien, hvad er så mere fristende end at drømme sig til troperne med skønne temperaturer og lækker pool? På vores feriecentre behøver du dog ikke kun at drømme – på både Dayz Rønbjerg, Dayz Søhøjlandet og Dayz Seawest har vi tropisk badeland, hvor du kan nyde sydlandske temperaturer uanset vejret uden for – og både boende gæster og dagsgæster er velkommen.
 10. Læs mere om tropisk badeland på Dayz Rønbjerg

  Læs mere om tropisk badeland på Dayz Søhøjlandet

  Læs mere om tropisk badeland på Dayz Seawest

  På vores 2 resterende feriecentre, Dayz Grønhøj Strand og Dayz Ebeltoft finder du svømmehaller, hvor du også kan få masser af sjove timer med familien.

  Læs mere om svømmehallen på Dayz Ebeltoft

  Læs mere om svømmehallen på Dayz Grønhøj Strand

 11. Spil et brætspil: Der findes et hav af sjove brætspil for hele familien – både gamle klassikere som Matador og Ludo eller nyere som Drage-rally eller Monstor Factory. Måske kan børnene ovenikøbet finde på deres helt eget brætspil med papir, blyant og tusch.
 12. Lav din egen modellervoks:
  Modellervoks er sjovt at lege med, og endnu sjovere hvis du selv er med til at lave din egen modellervoks. Vi har tidligere lavet et blogindlæg med opskrift på hjemmelavet modellervoks, som du finder her.

Rigtig god og sjov regnvejrsdag! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *