Lækre græskaropskrifter til efteråret

Snart er det halloween, og forberedelserne er allerede i fuld gang. En meget populær aktivitet i forbindelse med halloween er græskarudskæring, hvor du udhuler et græskar til et flot græskarhoved eller en græskarlygte. Mange ender med at smide indmaden ud, men det er super ærgerligt, da der findes masser af lækre græskaropskrifter, hvor du kan bruge indmaden. Så smid ikke indmaden ud, men brug den i stedet til disse lækre opskrifter.

Pst… husk at du på udvalgte dage i efterårsferien kan være med til græskarudskæring på Dayz Seawest, Dayz Søhøjlandet, Dayz Rønbjerg og Dayz Grønhøj Strand – Se aktivitetskalenderne for dage og tider.

Ristede græskarkerner

Det skal du bruge:

  • Græskar
  • Vand
  • Olivenolie
  • Salt

 

Sådan gør du:

  1. Udhul græskarret.
  2. Pil kernerne fra kødet, og skyl dem helt rene.
  3. Tør kernerne i en lun ovn i 2-3 timer.
  4. Tag kernerne ud af ovnen, og rist dem på en pande i olivenolie.
  5. Slut af med at drysse salt over kernerne.

Vupti, så har du lækre, sprøde snacks!

 

Græskarkage med glasur

Det skal du bruge:

  • 300 g renset græskar
  • 250 g  blødt smør
  • 250 g rørsukker, lys eller mørk
  • 4 æg
  • 250 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • Evt. 2 spsk flormelis

 

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Riv græskarkødet på den fine side af et rivejern.
  3. Pisk det bløde smør og sukker luftigt.
  4. Pisk æggene i et ad gangen.
  5. Rør det revne græskar i dejen.
  6. Bland mel, bagepulver og kanel samme. Vend det i dejen.
  7. Hæld dejen i en smurt form, og bag den i ca. 45 min.
  8. Afkøl på en rist, og drys evt. lidt flormelis over.

 

Græskarboller

Det skal du bruge:

  • 400 g. græskarkød
  • 25 g. smør
  • 2,5 dl. vand
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 50 g. gær
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. groft salt
  • 150 g. durummel
  • 700 g. hvedemel

 

Sådan gør du:

  1. Riv græskarkødet på den grove side af et rivejern.
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt vandet.
  3. Hæld blandingen af smør og vand i en skål, og tilsæt kærnemælken.
  4. Rør gæren ud i.
  5. Tilsæt græskarkød og herefter sukker, salt, durummel og hvedemel (gem lidt hvedemel).
  6. Slå dejen sammen med en grydeske.
  7. Dæk skålen med et viskestykke, og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  8. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem.
  9. Form dejen til boller, og stil dem på en plade med bagepapir.
  10. Dæk boller til med viskestykket, og lad det efterhæve i ca. 30 minutter.
  11. Pensl brødet med kærnemælk.
  12. Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 40 minutter.

 

Græskarsuppe

Det skal du bruge:

  • 1 hakket løg
  • 1-2 hakkede fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 600-700 g græskarkød (i terninger)
  • Salt
  • Peber
  • 1 l hønsebouillon
  • 1-2 spsk citronsaft
  • 1 dl cremefraiche

 

Sådan gør du:

  1. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olivenolie.
  2. Vend græskarterningerne i.
  3. Krydr med salt og peber, og steg græskartegningerne blanke i 3-5 min.
  4. Tilsæt hønsebouillonen og giv det et kort opkog.
  5. Skru ned og lad suppen simre, til græskarstykkerne er helt møre (det tager ca. 15 min.).
  6. Blend suppen, så den bliver jævn.
  7. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  8. Server suppen i dybe tallerkener toppet med cremefraiche.

Tip! Drys de lækre ristede græskarkerner over suppen som ekstra topping.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *