Sådan bevarer du din sommerkulør

Har du også kæmpet for at få en smuk sommerglød? Så kender du nok den øv-følelse, som rammer, når den flotte, lækre farve begynder at falme i takt med, at solen falmer, og sommerferiens udedage bliver erstattet med hverdagens og arbejdslivets indedage.

Men med den helt rette pleje kan du faktisk forlænge din lækre sommerkulør langt ind i efteråret. Vi har herunder samlet de bedste råd til at bevare kuløren længst muligt:

sol2Byg kuløren langsomt op med faktor

Ja ja, det er måske lidt sent nu, når du har slikket sol og er blevet brun, men så ved du det til næste gang, du skal nyde solens stråler. Nøglen til en smuk og langtidsholdbar sommerkulør ligger nemlig i at bygge farven langsomt op med en god solcreme med faktor – og brug rigeligt af den. Når du bygger farven op langsomt, vil den holde længere, da den øverste hud ikke er så skadet og ikke skaller hurtigt af.

 

Fugt, fugt og atter fugt

Fugt er helt essentielt, når du vil bevare sommerkuløren længst muligt. Tør hud får let et mere gråt udseende og falder hurtigere af. Derfor bør du investere i en rigtig god fugtighedscreme, som du skal smøre dig med hver gang, du har været ude i solen og efter hvert bad. Sørg for at smøre dig ind inden for 3-4 minutter efter du er kommet ud af badet – her er huden stadig fugtig og kan bedre optage fugtighedscremen. Derudover er det vigtigt, at du husker at drikke masser af vand, så du også gennemfugter huden indefra.

 

Skrub bare løs

En grundig bodyscrub fra top til tå gør underværker for din kulør og får huden til at se mere frisk og sund ud. ”Jamen så skrubber jeg jo netop farven af! Tænker du måske. Nej, det er en myte, at du skrubber farven af. En bodyscrub fjerner kun døde hudceller, der ligger som en grå, støvet overfalde på huden. Den brune farve ligger dybere i huden, så bodyscrub har ingen negativ effekt på din brune farve – tværtimod vil du opleve at den flotte, brune kulør får nyt og friskt liv. Desuden optager din hud meget bedre fugten fra fugtighedscremen, når du har givet kroppen en bodyscrub. Brug bodyscrub et par gange om ugen.

 

Hjælp farven på vej

Når farven er ved at falme, hvilket den jo desværre vil gøre på et tidspunkt, er det ok at snyde lidt 😉 Her kan du for eksempel friske farven lidt op ved at tilføre en smule selvbruner i din bodylotion. Så holder du lidt på kuløren, uden at den bliver unaturlig at se på. Du kan også investere i en decideret selvbruner. I dag findes et hav af gode selvbrunere, som giver en naturlig, smuk kulør, uden at det ligner, du har haft gang i sovsekuløren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *