Sommeren skal fejres… med leg!

Børn hinker

Siden efteråret har familiehyggen primært foregået i varmen indenfor. Nu er vi dog kommet til sommeren, hvor vi heldigvis igen får mulighed for at udnytte forskellige aktiviteter under varmere himmelstrøg. Og hvad er bedre end at hive nogle af de lidt ældre lege og spil frem, som børn og voksne kan more sig med?

Hvem nyder ikke et slag stangtennis med en søskende eller forældre på græsset i haven? Netop med en have er der også mulighed for et spil kongespil (vikingespil), hvor banen kan justeres i længde og bredde, alt efter hvor mange deltagere der er.  Her er der ikke tale om råstyrke eller størrelse, men ren præcision, hvilket alle kan være med til. En anden kending iblandt de populære lege er dåseskjul, hvor timing og evnen til at gemme sig er altafgørende!

Hvis du bor i mere asfalterede omgivelser, er der mulighed for at underholde sig med kridttegninger og hinkesten. Du kan også prøve simple spil som mur og kantsten, hvor kun en bold og energifyldte deltagere er et krav! Sidst, men ikke mindst, kan du tage et spil Antonius henover det nærmeste cykelskur, eller hvad der nu er i nærheden

 

Sjove indendørs lege

Skulle der være regnvejrsdage i den danske sommer, har vi dog også forslag til indendørs lege, hvis du bliver træt af at se forskellige tegneserier og film i TV. Her lægger vi ud med forskellige puslespil, der kan give udfordringer i at finde det endelige mønster. Af andre mindre aktive spil kan Monopoly og det gode gamle Matador nævnes, selvom der dog stadig er chance for at få folk godt op at køre, hvis du ender med at skulle betale bøder for at lande på et af de ejede felter.

Har du så meget energi, at du bliver nødt til at bevæge dig lidt, er et spil Twister et godt og sjovt valg. Her er der rig mulighed for at finde ud af, hvem i familien der både er mest og mindst fleksibel.

Børn spiller Twister

Skal tålmodigheden og opfindsomheden testes, kan du også lege en almindelig omgang gemmeleg, hvor det er sjovt at finde nye og gode gemmesteder i de forskellige rum. Har du nu en masse puder, tæpper eller sofaer stående, der gerne må hoppes i, er der mulighed for at lege ”jorden er forgiftet”, hvor sidste ”overlevende” mand er vinderen.

Til slut er der et par lege til de mere kreative hoveder. Opbygningen af en racerbane eller en bane til modeltog kan tage flere timer, ja dage faktisk, hvis man vil. Her kan LEGO også nævnes, hvor kun kreativitet og opfindsomhed sætter grænsen.

Rigtig god sommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *