Tips til efterårsferien

Pige hopper i vandpyt

Jubii… uge 42 er lige om hjørnet, og det er for mange familier lig med efterårsferie med hygge, kvalitetstid og afslapning. På Dayz Resorts’ 5 feriecentre er der masser af sjove aktiviteter for hele familien, og i efterårsferien er der endda arrangeret ekstra underholdning på flere af feriecentrene. Men også i områderne omkring feriecentrene, er der masser af sjove efterårsaktiviteter for både børn og voksne. Derfor har vi samlet en lille oversigt over nogle af de aktiviteter, som du og familien kan opleve i efterårsferien i områderne omkring feriecentrene. Så trænger du til en dag uden for centret, er der altså masser at opleve.

Der sker omkring Dayz Rønbjerg

Det sker omkring Dayz Søhøjlandet

Det sker omkring Dayz Seawest

Det sker omkring Dayz Grønhøj Strand

Det sker omkring Dayz Ebeltoft

 

Det sker omkring Dayz Rønbjerg

Middelalderdage på Vitskøl Kloster (15. og 16. oktober)

Tag til middelalderdage på Vitskøl Kloster, som ligger lige ved Dayz Rønbjerg. Her kan du opleve ægte middelalderstemning, når klosteret forvandles til et sandt middelaldermarked. Mød galante riddere, sjove gøglere, lyt til frydefulde toner, se børneridderturnering og oplev en middelaldermesse i klostrets
kirkesal. På markedspladsen er der gøgl og teater, drabelige krigere og arbejdende værksteder samt boder med alverdens lækkerier.

Læs mere og se programmet på: www.vitskolmiddelalderdage.dk

Halloween i Løgstør (torsdag d. 20. oktober)

Torsdag d. 20. oktober i efterårsferien breder (u)hyggen sig i Løgstør, tæt ved Dayz Rønbjerg. Byens butikker holder åbent helt til kl. 21, så du og familien har mulighed for at gøre jer masser af uhyggeligt gode køb. Byen vil være pyntet op til Halloween, og først på aftenen vil der være monsterjagt. Desuden serveres der gratis troldesuppe og hekse deler godter ud. De rigtig modige kan også besøge Heksenes Hus, der oser af gys og gru.

Læs mere her: www.muslingebyen.dk/54-events-nyt/205-halloween-i-logstor

Aalborg Zoo

Efterårsferien i Aalborg Zoo er spækket med spændende aktiviteter. I dagene 15. – 23. oktober kan du bl.a. blive dyrepasser for en dag, hvor du kan få lov at hjælpe dyrepasserne med deres daglige opgaver såsom at fodre og gøre rent ved dyrene. Derudover kan du komme med tilbage til istiden i den store istidsudstilling, hvor istidsfolk vil optræde. Du kan også glæde dig til en spændende halloween forestilling på Zoofari-scenen, hvor du kan opleve masser af gys med ‘uhyggeligheder’ (17. – 23. oktober).

Læs mere på: www.aalborgzoo.dk

Limfjordsmuseet

I efterårsferien er Limfjordsmuseet i Løgstør fyldt med spændende oplevelser, sjov og læring for hele familien. Museets naturvejleder står klar med en masse sjove aktiviteter og spændende fortællinger. Hver dag kl. 11 kan man prøve at være fisker for en dag, når man sammen med naturvejlederen iført waders og net fanger Limfjordens fantastiske dyreliv. Kl. 13 er der fælles rundvisning i børnehøjde for alle, hvor Limfjordens historie fortælles. Desuden ved man aldrig, hvad naturvejlederen finder på af sjove påfund i løbet af dagen.

Læs mere på: www.limfjordsmuseet.dk


 

Det sker omkring Dayz Søhøjlandet

Sørøversejlands på Silkeborgsøerne

KLAR PIRAT START! Tirsdag, onsdag og torsdag i efterårsferien kan du komme med på sørøvertogt på Silkeborgsøerne med en af Hjejlebådene. En spændende tur med frisk luft og fælles oplevelser for børn og voksne. Her vil der være historiefortælling, udklædning og hygge, inden der lægges til for at gå på skattejagt i den smukke efterårsnatur ved Himmelbjerget.

Læs mere og køb billetter her: www.hjejlen.com/p/leje-og-events/events

Bisonsafari på Silkeborg Bisonfarm (15/10, 16/10, 17/10, 18/10, 21/10, 22/10 og 23/10)

Mød bisonokserne på helt tæt hold, når Silkeborg Bisonfarm inviterer til Bisonsafari i efterårsferien. I en overdækket traktorprærievogn kører i rundt blandt bisonokserne, mens der fortælles levende om bisonens spændende historie og historien om Silkeborg Bisonfarms etablering fra ide til virkelighed, og masser af informationer om den daglige drift og fremvisning af faciliteter. Før og efter turen kan I også gå på opdagelse i “Ugleskoven” samt benytte de åbne eller overdækkede picnicområder til medbragt mad og drikke.

Læs mere på: www.silkeborg-bisonfarm.dk/bison-safari

AQUA Akvarium & Dyrepark

Besøg AQUA i efterårsferien og oplev (u)hygge, frygt og mystik, når der er Halloween.  Tør du for eksempel grave i sandkassen efter knogler og udforske spøgelsestunnelen? Du kan også møde den hyggelige maskot Villy og den skræmmende Draculla. Villy kan du kramme hver dag, og Draculla dukker op mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Onsdag kan du opleve Anders og Katrine fra Lille Nørd (Ramasjang), når de kommer og laver sjov og ballade.

Læs mere og se alle aktiviteter i efterårsferien her: www.visitaqua.dk

Djurs Sommerland – Magisk Halloween (15. – 23. oktober)

Djurs Sommerland åbner endnu engang dørene til Magisk Halloween i efterårsferien. Halloween i Djurs Sommerland byder på masser af (u)hyggelige oplevelser for hele familien. I kan opleve 25.000 farvestrålende græskar, raslende skeletter og kæmpeedderkopper. Overalt møder I omvandrende hekse og gyselige halloween-monstre. Glæd jer også til hele to halloween haunted houses: HekseSkolen, der giver hele familien en fortryllende oplevelse, og GræskarFabrikken, hvor grusomme gys venter om hvert et hjørne.  Parken og forlystelserne er åbne fra kl. 10-18.

Læs mere om Magisk Halloween her: www.djurssommerland.dk

 

Find flere spændende efterårsaktiviteter omkring Dayz Søhøjlandet her: http://www.silkeborg.com/silkeborg/efteraarsaktiviteter-boern


 

Det sker omkring Dayz Seawest

Legoland – Halloween

Efterårsferien i Legoland står i Halloweens tegn. Her er parken forvandlet til et skræmmende uhyggeligt sted fuld af sjove halloweenaktiviteter – kom for eksempel og byg jeres eget LEGO græskar, gå på opdagelse i Den Forheksede Skov eller løs det store halloween-mystrium. Nogle dage kan I endda blive rigtig længe og opleve magien brede sig, når parken holder Brick or Treats Night d. 15. – 22. oktober, hvor der er åbnet helt til kl. 21.

Læs mere på: www.legoland.dk

Bork Vikingehavn

Lad efterårsferiens togt gå til Bork Vikingehavn. Mellem vikingelandsbyens stråtækte huse, gemmer der sig ikke bare masser af barske vikinger, men også mange sjove aktiviteter. Prøv for eksempel vikingetøjet i vikingehallen, hvor I også kan spille kæmpe mølledam. Sæt sejl på de små skibe i voldgraven og søsæt jeres eget vikingetogt. Tænd et lys i trækirken, og besøg offerpladsen. I efterårsferien kan I også bage fladbrød, støbe et tinsmykke eller skyde med langbue.

Læs mere på: www.levendehistorie.dk/Det_sker/Visningsside?Action=1&NewsId=664&M=NewsV2&PID=379

Nymindegab Museum

Nymindegab Museum byder hele familien velkommen. Museets samling af 200 malerier af egnes natur og mennesker gennem 200 år danner rammen for en historisk udstilling. Du kan møde esepigen ved sin fiskerhytte, og få en snak med malerinden, der som så mange andre kunstnere omkring år 1900 brugte somrene til at fange de smukke motiver i Nymindegabs natur. Også de bedste arkæologiske fund fra egnen kan ses i museets udstilling.

I efterårsferien er der endda arrangeret ekstra aktiviteter. Tirsdag d. 18. oktober kl. 10-14 kan hele familien være med, når der laves suppe helt fra bunden. Her bliver en høne slagtet og melboller laves på gammeldags maner – alt sammen noget du kan hjælpe med.

Torsdag d. 20. oktober kl. 10-14 er det æbledag, hvor du kan prøve at lave din egen æblemost. Prøv både den seje æbleskræller og den hjemmelavede saftpresser I Tømrerens hus bliver æblerne forvandlet til æbleflæsk og gammeldags æblekage.

Læs mere på Nymindegab Museums Facebookside: www.facebook.com/Nymindegab.Museum


 

Det sker omkring Dayz Grønhøj Strand

Fårup Sommerland – Høstfest (14. – 23. oktober)

Tag en tur i Fårup Sommerland, som igen i år i efterårsferien slår dørene op til Høstfest. Her kan du opleve ægte efterårsstemning, når skoven er klædt i varme efterårsfarver. Alle ti dage er parken fyldt med spændende aktiviteter – Tag for eksempel på familieskattejagt i skoven, find vej i den kæmpestore halmballe-labyrint, hjælp til i Rævens gemmeleg eller oplev gys og gru og bliv skræmt af levende skuespillere i Det Hjemsøgte Skibsværft. Forlystelserne er naturligvis også åbne.

Læs mere om Høstfest i Fårup Sommerland her: www.faarupsommerland.dk

Pirataktiviteter i Løkken (19. og 20. oktober)

Splitte min bramsejl! Onsdag og torsdag i efterårsferien vil Løkken være fyldt med pirataktiviteter. Kom og oplev de festlige sørøvere og tag på skattejagt i byen.

Nordsøen Ocenarium

Nordsøen Ocenarium disker hele efterårsferien om med spændende aktiviteter under temaet ”Skeletterne ud af skabet”, som lægger op til gys og spænding. Her vil der være spændende fakta, om hvordan havdyr er opbygget inderst inde, skelet-gætteleg og udstilling af forskellige skeletdele. Derudover bliver hele familien udfordret i bedste detektivstil med at løse ”Mysteriet om finhvalen”, i den forbindelse kan I se skelettet fra den strandede finhval, der blev fundet ved Blokhus i februar i år, som blev et kæmpe tilløbsstykke.

Læs mere og se hele programmet for efterårsferien her: www.nordsoenoceanarium.dk

Gjøl Troldeuge (13. -21. oktober)

De charmerende trolde i den nye Hollywood-film Trolls stammer i virkeligheden fra den hyggelige havneby Gjøl ved Limfjorden. Her skar Thomas Dam for mange år siden den første Gjøl Trold i træ efter sit eget spejlbillede. Siden udviklede hans fantasi og kreativitet sig til et erhvervseventyr med en fabrik, der producerede de frække strithårede trolde, der også er kendt som Dam Trolde.

Nu har Gjøl Troldene fået deres helt egen film, Trolls, der er lavet af Steven Spielbergs selskab DreamWorks. Torsdag d. 13. oktober er der Danmarkspremiere på Trolls, og på Gjøl fejrer man premieren og efterårsferien med en Gjøl Trolde-uge, hvor der er masser af sjove aktiviteter for hele familien hver dag fra lørdag den 15. oktober til fredag den 21. oktober. Her er der bl.a. troldeskattejagt, troldefilm, troldeudstilling, troldehistorier og meget andet.

Se hele programmet på Gjøl Troldeugens Facebookside: https://www.facebook.com/Gj%C3%B8l-Trolde-uge-1096521193762959/?fref=ts

Lav din egen slikkepind (19. og 21. oktober)

Design og lav din egen slikkepind i Bolcheriet® Løkken. Få hjælp af de professionelle bolchekogere, prøv selv, og hyg dig sammen med din familie. Forkæl familie og venner med en ægte håndlavet slikkepind som du selv har designet… eller spis den selv.

Læs mere på www.bolcheriet.dk

 

Find flere spændende efterårsaktiviteter omkring Dayz Grønhøj Strand her:

www.loekken.dk

www.visitjammerbugten.dk/efteraarsferie-i-jammerbugten


 

Det sker omkring Dayz Ebeltoft

Ebelfestival (15. – 22. oktober)

Besøg den årligt tilbagevendende Ebelfestival i Ebeltoft. Her får I masser af gode oplevelser og viden om æbler og om Ebeltofts historie og kultur. Der er arrangeret et hav af forskellige aktiviteter for både børn og voksne – f.eks. MGP-koncert, programmering af LEGO-robotter, æblepresning, æblesalg og meget, meget mere.

Læs mere og se hele programmet her: www.ebelfestival.dk

Djurs Sommerland – Magisk Halloween (15. – 23. oktober)

Djurs Sommerland åbner endnu engang dørene til Magisk Halloween i efterårsferien. Halloween i Djurs Sommerland byder på masser af (u)hyggelige oplevelser for hele familien. I kan opleve 25.000 farvestrålende græskar, raslende skeletter og kæmpeedderkopper. Overalt møder I omvandrende hekse og gyselige halloween-monstre. Glæd jer også til hele to halloween haunted houses: HekseSkolen, der giver hele familien en fortryllende oplevelse, og GræskarFabrikken, hvor grusomme gys venter om hvert et hjørne.  Parken og forlystelserne er åbne fra kl. 10-18.

Læs mere om Magisk Halloween her: www.djurssommerland.dk

Fregatten Jylland

Hele efterårsferien er der masser af aktiviteter for store og små ombord på Fregatten Jylland. I bedste halloween stil er Fregatten Jylland et skib med uhygge og mysterier ombord i hele efterårsferien. Heldigvis er den dygtige Batterichef Flint og hans kammerater ombord, for at hjælpe dig frem gennem mørket i jagten på spor og gådernes løsninger. I efterårsferien kan du bl.a. også opleve kanonshow og -skud.

Læs mere og se hele programmet for efterårsferien her: www.fregatten-jylland.dk

Børnekulturuge (17. – 22. oktober)

Uge 42 på Djursland er også lig med Børnekulturuge, hvor lidt ekstra kulør, ramasjang, gys og sjov er velkomment. Hele ugen er der derfor forskellige aktiviteter, der giver børn og deres familier mulighed for at få en masse oplevelser inden for kulturens verden. Der er bl.a. dragebygning, dukketeaterværksted, fisketur og meget andet.

Se alle aktiviteter her: www.boernekulturuge.dk/program/

 

Find flere spændende efterårsaktiviteter omkring Dayz Ebeltoft her:

www.ebeltoftby.dk/arrangementer.aspx

www.visitdjursland.com

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *