Vinterferieaktiviteter 2017

Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium

Vinterferieaktiviteter i Jylland 2017

Vinterferien står for døren, og for mange familier er det lig med ferie med tid og plads til familiehygge og samvær. Måske skal du holde ferien på et af vores 5 Dayz by Landal feriecentre, eller måske skal du bare holde ferien hjemme. Uanset hvad, kan det være nyttigt med inspiration til, hvad du og familien kan opleve i vinterferien.

Derfor har vi har her samlet en oversigt over nogle af de bedste aktiviteter i vinterferien, som foregår i Jylland omkring vores 5 feriecentre. Så uanset om du har booket en vinterferie på et af vores 5 feriecentre og vil rundt og opleve området, eller du blot vil tage familien med på en éndagstur, finder du her ideer til sjove og oplevelsesrige vinterferieaktiviteter.

 

Syd-/Vestjylland (omkring Dayz Seawest)

 

Nymindegab Museum – Vinter i gamle dage

Torsdag den 16. februar kl. 10.00-14.00 kan du på Nymindegab Museum tage hele familien med og opleve, hvordan vinteren var i gamle dage. I tømrerens hus kan I få serveret en kop varm kakao og smøre en fedtemad.Gå på opdagelse i vinterens husflid og håndarbejde eller besøg tømrerens savmølle, hvor der er godt gang i arbejdet. For de kreative sjæle er der spændende workshop med påklædningsdukker.

Nymindegab Museum, Vesterhavsvej 294, Nr. Nebel.

 

Ravtur på Stranden ved Blåvand

Torsdag den 16. februar kl. 10.00 – 12.00 kan du på stranden i Blåvand deltage i jagten på nordenguld – rav sammen med NaturKulturVarde. Der er også masser af andre spændende ting at finde på stranden – fx  konkylier og flotte sten, så det er en rigtig god ide at tage en plastikpose med – og husk varmt tøj.

Bemærk: Tilmelding senest onsdag den 15. februar kl. 12.00 på mv@naturkulturvarde.dk.

Hvor: Blåvand Naturcenter, Fyrvej 81, Blåvand. Umiddelbart inden Blåvand Fyr.

 

Dyrepasser for en dag

Mandag den 14. og onsdag den 15. februar kl. 10.00 – 12.00 kan børn ml. 10 og 12 år prøve at være dyrepasser for en dag på Samuelsgården i Oksbøl. Her kan børnene prøve at passe alpakaer, kaniner, geder, får, katte, og næsebjørne. Husk regntøj, hvis vejret er dårligt.

Bemærk: Tilmelding senest d. 13. februar til samuelsgaarden@varde.dk.

Hvor: Samuelsgården, Skolevænget 19, Oksbøl

 

Midtjylland (omkring Dayz Søhøjlandet)

 

AQUA i Silkeborg

Læg vejen forbi AQUA Akvarium & Dyrepark i vinterferien 2017 – her er der fuld tryk på programmet med masser af fede aktiviteter for hele familien. Hver dag i vinterferien kan du bl.a. deltage i tegnekonkurrencen og møde maskotten Villy. Mandag d. 13. februar bliver den nye dådyrfold åbnet af Peter A.G. og borgmester Steen Vidum. Her kan du komme byde de nye bedårende bambier velkommen og komme helt tæt på.

Se programmet for vinterferien på AQUA Akvarium & Dyrepark

 

Den Gamle By i Aarhus

Besøg Den Gamle By i Aarhus i vinterferien og få sjove oplevelser for hele familien. Her kan du bl.a. besøge Renæssancegården i Vestergade, hvor du kan lave et flot fastelavnsris og lækre bolsjer til den søde tand. Du kan også lægge vejen forbi Havbogade anno 1927, hvor der klippes gækkebreve og bages fastelavnsboller som i gamle dage.

Læs mere om vinterferieaktiviteterne i Den Gamle By

 

Randers Regnskov

Vær med når Randers Regnskov indvier det helt nye natzoo “Skoven om natten”  lørdag d. 11. februar i vinterferien. Når mørket falder på, falder nogle dyr til ro, mens andre vågner. I det nye “skoven om natten” kan du lære meget mere om natdyrene – men bare rolig, du behøver ikke at besøge Randers Regnskov om natten for at opleve det. Her kan du blandet masser af andre natdyr møde et af verdens særeste dyr Nøgenrotten, som er noget helt for sig selv – både hvad angår udseende og adfærd.  Du kan selvfølgelig også besøge de mange andre dyr, der lever i Regnskoven.

Læs mere om Randers Regnskov og det nye “Skoven om natten”

 

Nordjylland (Omkring Dayz Grønhøj Strand og Dayz Rønbjerg)

 

Børglum Kloster

D. 11.-26. februar slår Børglum Kloster dørene op til en sjov og oplevelsesrig vinterferie for både børn og voksne. Her er alle udstillinger åbne og især udstillingen med rekvisitterne fra TV2-julekalenderen Ludvig og Julemanden samt julemandens værksted og julemandens stue vil vække begejstring hos de mindste. Hele vinterferien vil der også være mulighed for at deltage i klosterets specielle vinterkonkurrence for børn – “De skjulte snebolde”. I denne konkurrence skal du finde årets sidste snebolde, hvor du kan bytte den til lidt lækkert i Caféen.

Læs mere om Børglum Kloster og se åbningstider

 

Nordsøen Oceanarium

Tag på ekspedition i et hav af oplevelser i Nordeuropas største akvarium Nordsøen Oceanarium. Her kommer du med under overfladen og lærer en helt masse om det spændende liv i Nordsøen. I vinterferien i uge 7 og 8 er der masser af spændende aktiviteter og oplevelser på programmet. Her kan du for eksempel opleve den nye udstilling i samarbejde med projekt FiSK, hvor du kan lave dine egne smagsprøver og teste, hvor meget du egentlig ved om, hvor sundt fisk er. Glem heller ikke den kæmpe oplevelse, det er at være med til fodringerne af sælerne og fiskene.

Læs mere om Nordsøen Oceanarium her

 

Aalborg Zoo

Hvordan klarer Zoos dyr sig om vinteren? Hvordan kan en Isbjørn på Grønland klare sig igennem en vinter med ned til 40 graders frost? Hvordan kan en sæl opholde sig hele året i vand tæt på frysepunktet? Hvordan klarer vores danske fugle sig igennem en kold, dansk vinter? Alt dette kan du blive meget klogere på i vinterferien i Aalborg Zoo, når der 11.-26. februar er fokus på, hvordan dyrene klarer sig gennem vinteren. Desuden kan du også lave din helt egen fuglekasse. Og selvfølgelig kan du også opleve alle dyrene i zoo, og se når de bliver fodret af dyrepasserne.

Læs mere om Aalborg Zoo

 

Østjylland (omkring Dayz Ebeltoft)

 

Fregatten Jylland

Oplev kanonshow, og se og hør, når der affyres et vaskeægte kanonskud, hvor der både vil være ild, høje brag og krudtlugt. Vinterferien på Fregatten Jylland byder på et væld af spændende aktiviteter for hele familien. Her kan du også prøve at lave dit hele eget reb via det gamle håndværk rebslagning.

Læs mere om vinterferie på Fregatten Jylland

 

Glasmuseet Ebeltoft

I vinterferien kan du på Glasmuseet opleve den nye udstilling Dovenskab, og på udvalgte dage kan I deltage i den børnevenlige rundvisning efterfulgt af collageværksted inspireret af udstillingens farvestrålende figurer og lag på lag af billeder. Her vil børnene helt sikkert hygge sig med at være kreative.

Læs mere om Glasmuseet her

 

Kattegatcentret

Vinterferien går helt i FiSK på Kattegatcentret. Her kan du bl.a. opleve den helt nye udstilling “Det levende køkken”, hvor du kan gå på opdagelse i det nye digitale køkken, skære fisk og tilberede fiskeretter. Du lærer meget mere om at tilberede FiSK, får lækre opskrifter, og ikke mindst bliver du meget klogere på, hvor sundt det er at spise fisk. Gå heller ikke glip af dagens mange fiskefodringer i vinterferien! Onsdag den 15. feb. kl. 11 kan du også opleve et spændende havdyr blive dissekeret.

Se hele programmet for vinterferieaktiviteterne her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *